Prijzen Massages
Massage van 30 minuten
€ 40,00
Massage van 45 minuten
€ 55,00
Massage van 60 minuten
€ 70,00
Massage van 75 minuten
€ 85,00
Massage van 90 minuten
€ 100,00
Supplement Hot stone massage
€ 7,50
Massage rittenkaarten
5 x 30 = 150 minuten
€ 180,00
5 x 45 = 225 minuten
€ 255,00
5 x 60 = 300 minuten
€ 325,00
10 x 45 = 450 minuten
€ 490,00
10 x 60 = 600 minuten
€ 625,00
De massages

Klassieke massage: ‘is de praktijk van het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging, of trilling – manueel of met mechanische hulp – op de zachte weefsels van het lichaam, met inbegrip van de spieren, bindweefsel, pezen, ligamenten, gewrichten, lymfatische vaten, organen van het maag-darmstelsel en reproductief systeem om een voordelige reactie te bereiken.’

Wetenschappelijk is aangetoond dat de effecten van een goede massage-behandeling onder te verdelen zijn in vier categorieën:

1. Mechanisch effect:
Door aanraking en door wrijving wordt warmte opgewekt en hierdoor ontstaat er ontspanning van gespannen spieren en vermindering van eventuele pijn. Bovendien stimuleert de druk van de handgrepen de circulatie van bloed en lymfe, waardoor deze wordt verbeterd.

2. Reflectoir effect:
door een (automatisch) effect van het zenuwstelsel, ontstaat er een vaatverwijding en een verhoogde doorlaatbaarheid van de haarvaten met gunstige gevolgen voor de doorbloeding van organen. Overigens is de huid het grootste menselijk orgaan.

3. Chemisch-biologisch effect:
door massage wordt het zuur-base evenwicht in het lichaam hersteld en komen er een aantal belangrijke stoffen vrij zoals histamine en acetylcholine. Histamine speelt een rol in het maagdarmkanaal, fungeert als neurotransmitter in het centrale zenuwstelsel en heeft een functie in het afweersysteem. Acetylcholine fungeert ook als neurotransmitter in het centrale zenuwstelsel.

4. Psychisch effect:
door massage treedt er ontspanning van lichaam en geest.

Naast de Klassieke massage biedt Let’s Relax ook:

Voetzoolreflexmassage:
De reflexgebieden op de voet worden gestimuleerd om organen elders in het lichaam te beïnvloeden en om disharmonie weer in evenwicht te brengen en zo ontspanning te creëren.

Deep tissue massage (bovenlichaam):
door het toepassen van deze massage wordt het bindweefsel op diep niveau losgemaakt en daarmee tevens de spieren die door het te strakke bindweefsel te weinig bewegingsvrijheid hebben gekregen. Deze massage is zeer geschikt voor mensen met onverwerkte emoties en voor iedereen met chronische spierspanning. De uitvoering geschiedt (in principe) zonder massageolie, waarbij gebruikt gemaakt wordt van de knokkels van de vingers en vuisten, platte vuisten, onderarmen en elle bogen.

Triggerpoint massage:
Deze massage is geschikt voor personen die vaak last hebben van terugkerende pijnen, waaronder bijvoorbeeld hoofdpijn, nek- en schouderklachten en rugpijn of stijfheid. Dit zou kunnen komen door triggerpoints . Triggerpoints zijn permanente spierknopen/strengetjes die op een andere plek pijn veroorzaken dan waar de triggerpoint zich bevindt. Triggerpoints geven een constante spierspanning waardoor de bloedcirculatie wordt verstoord en afvalstoffen zich opstapelen. Bij deze massage worden de triggerpoints in de spieren gelokaliseerd en zal door klassieke massagetechnieken druk uit geoefend worden op de verkrampingen in de spieren. Dit stimuleert de doorstroom van voedingsstoffen in de spier waardoor deze verkrampte spierknoop weer kan ontspannen. Bij hardnekkige klachten zijn gedurende enkele weken, mogelijk meerdere behandelingen nodig.

Energetische massage:
deze massage is vooral bedoeld om je energie weer te voelen en deze te laten stromen. Je wordt onbewust gestimuleerd om de energiekanalen in je lichaam te openen en deze weer vrij te maken en de blokkerende energie af te voeren. Meestal maakt de masseur gebruik van zachte, lange strijkingen met de handen of vingertoppen. Door middel van deze bewegingen brengt hij energie over. De punten die op de meridianen of chakra’s liggen worden gemasseerd. Tijdens de energetische massage word je eigenlijk uitgenodigd om te voelen wat er nu met je aan de hand is. Door je aandacht naar binnen te richten en te voelen, kun je beter beseffen wat er is.

Gedurende een energetische massage kunnen emoties, gedachten en herinneringen naar boven komen. Dit kan weer zorgen voor het op gang brengen van een bewustwordingsproces. Het gaat er eigenlijk om dat je deze emoties herkent, erkent en aanvaardt en ze te zien als een deel van jezelf..

Hot stone massage:
bij deze massage worden hete stenen (45 tot 50 graden) op het lichaam gelegd. Bovendien wordt ook met deze stenen gemasseerd. De diep indringende warmte geeft een weldadige ontspanning. De werking van deze massage is ontgiftend, afvoerend, pijn verlichtend, stress verlichtend, ontspannend en het activeert het lymfe systeem.

Thaise massage:
Thaise massage is een techniek om de mens het gehele lichaam te laten ervaren. Het werkt in op de belangrijkste meridianen/energiebanen en maakt de cliënt fysiek sterker en harmoniseert de energie. De energiebanen worden vrijgemaakt, stretching en yoga achtige oefeningen worden toegepast, waardoor het ook wel “yoga voor luie mensen” wordt genoemd. Thaise massage wordt op de vloer uitgevoerd. De geklede cliënt (T-shirt + jogging broek) ligt op een dun matras. Zowel het geven als het ondergaan van een Thaise massage is een meditatieve handeling. Deze massagevorm voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem, waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug -en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage verholpen worden, waardoor stress en depressieve gevoelens bestreden kunnen worden.

Bij Let’s Relax wordt deze massage gegeven door een Thaise masseuse die is opgeleid in de Wat Pho tempel in Thailand, alwaar zij ook vele jaren in massage salons heeft gewerkt.

Zwangerschapsmassage
In blijde verwachting zijn is een vreugdevolle periode. Maar, het zwaarder worden van uw lichaam, brengt vaak klachten met zich mee van de rug, benen, nek en schouders. Zwangerschapsmassage is een prettige manier om deze klachten te verlichten. Wij maken hierbij gebruik van een speciaal kussen, waarop u comfortabel ligt en u en uw baby optimaal kunnen ontspannen.

Sportmassage
Sportmassage is het toepassen van een samenstelling van meerdere handgrepen op een ontbloot en ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met het doel om diens lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van die sport weg te nemen, of deze zo min mogelijk te doen voelen. Sportmassage is een goed middel om het herstel na inspanning en als hulp ter voorbereiding op belasting te bevorderen.

Massages op maat
Geen mens is gelijk, dat weten wij van Let’s Relax als geen ander.
Een massage bij Let’s Relax is dan ook volledig afgestemd op u als individu. Of u nu komt voor een heerlijke ontspanning, een specifieke klacht of een combinatie hiervan.
Voorafgaande aan de massage wordt dit met u overlegd en aan de hand van uw wensen en behoeften wordt u door een van onze gediplomeerde masseurs behandeld.

Onze masseurs
Onze gediplomeerde (vrouwelijke) masseurs hebben allemaal een eigen achtergrond en/of opleiding op het gebied van massage. Dit varieert van een stevige sportmassage tot een diepe ontspanningsmassage, van een Hotstone massage tot een Thaise kruidenmassage en nog veel meer.

Haal meer uit uw massage
Let’s Relax beschikt over een infrarood sauna voor individueel gebruik (max. 2 pers).
Voorafgaande aan een massage mag u hier tegen een geringe vergoeding gebruik van maken. Gaarne reserveren. Het gebruik van de infrarood sauna in combinatie met massage heeft eigenlijk twee belangrijke voordelen:

1: U komt alvast wat tot rust waardoor er tijdens de massage een diepere ontspanning zal ontstaan
2: Uw lichaam en spieren worden alvast voorverwarmd waardoor het effect van de massage nóg groter is