Prijzen zonnebank rittenkaart
150 minuten
€ 100,00
200 minuten
€ 115,00
250 minuten
€ 125,00
Prijzen zonnebank individueel
10 minuten
€ 10,00
15 minuten
€ 15,00
20 minuten
€ 20,00

348xxl

Zonnebank

Vanuit ons wellness-concept bieden wij naast diverse massages en beauty-behandelingen ook een zonnebank, infrarood sauna en een massagefauteuil.

Indoor zonnen is gezond

Zonnen heeft in gezonde doses veel positieve effecten op de gezondheid en gemoedstoestand. Naast het behaaglijke gevoel en de ontspannen werking geeft het een betere doorbloeding, verhoogde weerstand, anti depressie, aanmaak van vitamine D met als resultaat een mooie huidskleur.

Zonnebank

Wij beschikken over een professionele zonnebank (Sunvision 348 XXL) met
34 lichaamslampen en gezichtsbruiner, die bij regelmatig gebruik een mooie en gelijkmatige bruining garanderen.

Deze bank voldoet aan de nieuwe Europese regelgeving ten aanzien van de bestralingssterkte van zonne-apparatuur, welke niet hoger mag uitkomen dan een gewogen gemiddelde van 0,3 watt per m2 oftewel 11 SED (Standaard Erytheem Dosis).

De zon is op aarde op zijn sterkst in Colombo, Sri Lanka om 12:00 uur in de middag. De zon levert dan 11 SED per uur (1100 Jm2). Dit is de nieuwe norm c.q de maximale UV kracht van een zonnetoestel.

Straling

Een zonnebank maakt gebruik van drie stralingen te weten ultraviolet, zichtbaar licht en infrarood. Straling is energie en wordt gemeten in nanometer. Ultraviolet is onder te verdelen in UVA (315-400 nm), UVB (280-315) en UVC (100-280 nm).

UVB is verantwoordelijk voor de productie van melanocyten (pigment aanmaak). UVA is verantwoordelijk voor de kleuring van pigment.

Huidtype

Aangezien Let’s Relax beschikt over een eigen huidspecialiste, zijn wij goed in staat om een passend zonadvies te geven, waardoor zonnen met kunstlicht feitelijk veiliger is dan zonnen in de buitenlucht.

Wij onderscheiden de volgende huidtypen

  • Huidtype 1 en 2: zeer blanke huid, gemiddeld 1,5 SED
  • Huidtype 3 en 4: getint tot donkere huid, gemiddeld 5 SED
  • Huidtype 5 en 6: bruin tot zwarte huid, gemiddeld 9 SED

De zonnebank heeft een gewogen output van 0,3 watt per m2 en levert in een uur ongeveer 11 SED oftewel 1 SED per 5 minuten.

Om de huid goed te verzorgen tijdens het zonnebad raden wij aan goede zonnecosmetica te gebruiken. Wij van Let’s Relax adviseren de zonnecosmetica van het Franse topmerk Decleor.

Bruiningsresultaat

Om hetzelfde resultaat te krijgen ten opzichte van zonnebanken die niet voldoen aan de nieuwe Europese norm, dient men dus langer te zonnen.

Het effect hiervan is dat bij een langere bezonningstijd het pigmentatie-proces intensiever is en dat de bruine kleur langer aanhoudt.

Bijkomend voordeel is dat men dus langer kan genieten van het zonnebad. Indoor zonnen krijgt hierdoor een meer ontspannend karakter dan voorheen.